Pyszna Wielkanoc (1/4)

magazyn kulinarny 2013   b.o.
W skrócie:Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 11 kwietnia
za 9 dni
17:25 Food Network
niedziela, 13 kwietnia
za 11 dni
7:10 Food Network
niedziela, 13 kwietnia
za 11 dni
23:25 Food Network

Opis

Anna Starmach pokaże, jak przygotować pyszne wielkanocne dania, nie spędzając całych świąt w kuchni i sprostać wymaganiom rodziny, nawet kiedy kompletnie nie ma się smykałki do gotowania. Prowadząca odkryje tajniki tradycyjnych polskich receptur, oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych świątecznych potraw.

Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie, twierdząc, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować bardzo prosty, ale bogaty w smaku, słodki i aromatyczny farsz. Na deser piecze tradycyjną babę drożdżową. Zdradza widzom swój sekret, jak sprawić, żeby baba zawsze wyszła.

Zobacz także