Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 21 grudnia za 9 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku wizyta w Wielkopolsce, która uchodzi za polską stolicę kiełbasy. O procesie produkcji tej tradycyjnej potrawy opowie rodzina Maryniaków, która zajmuje się masarstwem od sześciu pokoleń.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 grudnia 5:50