Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 31 marca za 12 dni |
11:25 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku wizyta w Wielkopolsce, która uchodzi za polską stolicę kiełbasy. O procesie produkcji tej tradycyjnej potrawy opowie rodzina Maryniaków, która zajmuje się masarstwem od sześciu pokoleń.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Dobrodziejstwa z domowej spiżarni (1) - magazyn kulinarny - czwartek, 27 marca 11:25
- Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2) - magazyn kulinarny - piątek, 28 marca 11:10
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 11:20
- Przystanek slow food 4: Wielkopolskie ziemniaki (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 1 kwietnia 11:15