Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | Odwiedzimy prekursora tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Inspiracjami podzieli się również Bartłomiej Klaga. Wspólnie przygotują polewkę oraz pierożki z wędzoną śliwką. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 7 grudnia za 5 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku odwiedzimy niezwykłego człowieka, będącego prekursorem tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Razem z nim prześledzimy drogę, którą pokonuje świeżo zerwany owoc zanim trafi do butelki. Owocowymi inspiracjami podzieli się z nami również szef kuchni z Łącka, Bartłomiej Klaga. Panowie wspólnie przygotują polewkę z ziemniakami i boczkiem oraz pierożki z wędzoną śliwką, podlane śliwowicą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 grudnia 5:50