Przystanek slow food 4: Jabłka (8)

Przystanek slow food 4: Jabłka (8)

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
Reżyseria:Michał Bandurski
W skrócie:Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie i spędzać więcej czasu wśród natury. Goście serii opowiadają m.in., jak wyglądają ich posiłki i z jakich produktów korzystają.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 4 kwietnia
za 12 dni
11:20 TVP Dokument

Opis

Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.

Twórcy programu odwiedzą wieś Rembertów w gminie Tarczyn. Skupią się na jednym ze skarbów Mazowsza - jabłkach. Jacek Szklarek i zaproszony przez szef kuchni Piotr Wójcik przygotują wspólnie kotlet z sezonowanej wieprzowiny z kością, który podadzą z purée z jabłek.