Przystanek slow food 4: Chrzan (10)

Przystanek slow food 4: Chrzan (10)

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
Reżyseria:Michał Bandurski
W skrócie:Jacek Szklarek udaje się do Osjakowa, gdzie odkrywa tajniki uprawy chrzanu. Zdradzi wszystko, co powinniśmy wiedzieć o korzyściach spożywania tego warzywa. Przygotuje też dania z jego dodatkiem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 5 kwietnia
za 11 dni
11:30 TVP Dokument

Opis

Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.

Tym razem Jacek Szklarek zabiera widzów do Osjakowa, gdzie odkrywa tajniki uprawy chrzanu, popularnego w Polsce warzywa. Prowadzący zdradzi wszystko, co powinniśmy wiedzieć o zdrowotnych korzyściach spożywania tego warzywa, i przygotuje tradycyjne dania: mięso w sosie chrzanowym oraz zupę chrzanową.