Przystanek slow food 2: Kiszonki (4)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 6 kwietnia za 4 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. Odwiedzamy gospodarstwo, w którym od pokoleń uprawia się warzywa. W tym miejscu powstają niezwykłe kiszonki i przetwory. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty, ukazując tym samym unikalne podejście do tradycyjnych receptur.
Zobacz także
- Przystanek slow food 2: Dziczyzna (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 4 na 5 kwietnia 5:50