Przystanek slow food 2: Kiszonki (4)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 14 marca za 12 dni |
11:25 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. Odwiedzamy gospodarstwo, w którym od pokoleń uprawia się warzywa. W tym miejscu powstają niezwykłe kiszonki i przetwory. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty, ukazując tym samym unikalne podejście do tradycyjnych receptur.
Zobacz także
- Przystanek slow food 2: Gęsina (1) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 11:30
- Przystanek slow food 2: Toruńskie pierniki (2) - magazyn kulinarny - środa, 12 marca 11:20
- Przystanek slow food 2: Dziczyzna (3) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 11:15