Przyślij przepis (6)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia za 12 dni |
9:30 | Food Network |
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci.
W kaszubskim Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich "Ekobabki". Swoje przepisy zdradzają należące do niego Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna podana z domowym chlebem z mąki razowej i żytniej. Kolejne potrawy są szykowane na wspólny piknik Ekobabek. Są to śledzie w zalewie octowej według rodzinnego przepisu Moniki. Honorata z kolei przygotowuje dla koleżanek swoją popisową białą kiełbasę pieczoną w piwnej zalewie. Na deser zostanie podane dyniowe ciasto Moniki, które niedawno zostało nagrodzone w konkursie wypieków.
Zobacz także
- Przyślij przepis (1/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 9:30
- Przyślij przepis (2/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 10:05
- Przyślij przepis (3/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 10:40
- Przyślij przepis (4/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 11:15
- Przyślij przepis (5/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 11:50
- Przyślij przepis (1/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 10:05
- Przyślij przepis (2/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 10:40
- Przyślij przepis (3/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 11:15
- Przyślij przepis (4/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 11:50