Przyślij przepis (1/7)
W skrócie: | Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia za 12 dni |
10:05 | Food Network |
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. O swojej miłości do gotowania opowiadają strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz pani burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci.
Kamila spędza wakacje w Chałupach ze swoimi dziećmi, Leonem i Zuzią. Rodzina zostaje tu na dwa miesiące. Mieszkają i gotują w przyczepie bez piekarnika, na dwóch palnikach. Często korzystają z grilla. Ich dania są szybkie i proste, ale też zdrowe. Na śniadanie kobieta proponuje serniczki na mleku kokosowym oraz migdałowym z dodatkiem nasion chia i mango. Na obiad przyrządza domowe shish kebaby. To zdrowa wersja kebabów, z chudego mięsa i bez tłustego sosu. Do tego podaje szaszłyki z kurczaka z kostkami ananasa. Dzieci robią kolorowe przekładańce. To wielopiętrowe kanapki z chleba tostowego przekładane m.in. plastrami łososia, czosnkowym sosem i rukolą.
Zobacz także
- Przyślij przepis (1/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 9:30
- Przyślij przepis (2/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 10:05
- Przyślij przepis (3/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 10:40
- Przyślij przepis (4/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 11:15
- Przyślij przepis (5/6) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 11:50
- Przyślij przepis (6) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 9:30
- Przyślij przepis (2/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 10:40
- Przyślij przepis (3/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 11:15
- Przyślij przepis (4/7) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 11:50