Podróżnik: Smaki i kolory Gwadelupy

Podróżnik: Smaki i kolory Gwadelupy

magazyn turystyczny Polska   b.o.
W skrócie:Stolicą Gwadelupy jest Basse-Terre. Jednostką monetarną jest tu euro, obowiązują prawa UE, i wystarczy mieć dowód osobisty. Gwadelupa słynęła z plantacji przypraw i trzciny cukrowej.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 26 lutego
za 13 dni
11:10 TVP Nauka
środa, 26 lutego
za 13 dni
23:50 TVP Nauka

Opis

Wraz z autorami programu, Anną i Tomaszem Kwiatkowskimi, widzowie wędrują po bardziej i mniej znanych zakątkach świata. Dzięki ciekawej formule magazynu poznajemy historię różnych krajów oraz ich mieszkańców, zwyczaje i obyczaje. W programach znajdują się także podstawowe informacje dla turystów - o bazie hotelowej, możliwościach transportowych, pogodzie i walucie.

Autorzy reportażu odwiedzają Gwadelupę - francuski departament zamorski w archipelagu Małych Antyli. Jej stolicą jest Basse-Terre. Jednostką monetarną jest tu euro i obowiązują prawa Unii Europejskiej. Aby znaleźć się w tej egzotycznej krainie, wystarczy mieć dowód osobisty. Gwadelupa niegdyś słynęła z plantacji przypraw i trzciny cukrowej, dziś przyciąga wykwintną kuchnią. W programie informacje o historii kraju, a także rady dla wybierających się w podróż na tę karaibską wyspę.

Zobacz także