MasterChef Nastolatki (7/9)

MasterChef Nastolatki (7/9)

program rozrywkowy Polska 2025   od 12 lat
Występują:Michał Korkosz
W skrócie:Kucharze przygotują jajka poche w sosie holenderskim. Gościem specjalnym, który oceni potrawy, jest Michał Korkosz. Następnie czeka ich lekcja chefa Alona Thana, znawcy japońskiej sztuki kulinarnej.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 7 kwietnia
za 6 dni
20:55 TVN
sobota, 12 kwietnia
za 11 dni
13:20 TVN

Opis

W tej edycji młodzi kucharze zmierzą się z różnorodnymi kulinarnymi wyzwaniami, prezentując najnowsze żywieniowe trendy. Zmagania uczestników ocenią Dorota Szelągowska i Michel Moran oraz liczni goście specjalni, tacy jak Przemysław Klima, Klaudia El Dursi czy Grzegorz Zawierucha. W tym roku do kuchni wkroczy 18 uczestników, którzy przygotują m.in. bułeczki bao czy perfekcyjnego devolaya według przepisu Przemka Klimy. W programie powrócą także weterani show, tacy jak Basia Ritz i Beata Śniechowska. Uczestnicy będą musieli sprostać zadaniom przygotowanym przez szefa kuchni Dariusza Barańskiego, takim jak przyrządzenie wątróbki cielęcej czy różnych klusek. Michał Korkosz, znany jako "Rozkoszny", przygotował dla kucharzy wyzwanie odtworzenia deseru z jego przepisu z mediów społecznościowych. W show pojawią się także licytacje produktów, wspólne gotowanie z bliskimi i specjalne masterclassy prowadzone przez ekspertów. W finale uczestnicy zmierzą się z wyzwaniem przygotowania burgera i 3-daniowego menu degustacyjnego.

Siódmy odcinek rozpoczyna się od wyzwania polegającego na przygotowaniu jajka poche w sosie holenderskim. Zadanie to, choć wydaje się proste, wymaga precyzji i doskonałej techniki. Gościem specjalnym, który oceni potrawy, jest Michał Korkosz, ceniony za umiejętność przekształcania klasycznych dań w prawdziwe dzieła sztuki. Następnie kucharze mają okazję uczestniczyć w lekcji prowadzonej przez chefa Alona Thana, który wprowadza ich w tajniki japońskiej sztuki kulinarnej, demonstrując Omakase. Po tej inspirującej nauce uczestnicy rywalizują w przygotowaniu własnych wariacji takiego sposobu przygotowywania dań, starając się zachwycić jury oryginalnością i kunsztem.

Zobacz także