Kulinarny rejs po Polsce (14/27)
magazyn kulinarny Polska 2017
W skrócie: | Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 4 lutego za 13 dni |
16:50 | Food Network |
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
Mikołaj przyrządza kaczkę w towarzystwie zapomnianego agrestu. Jako dodatek do niej szykuje placuszki marchewkowo- kapuściane. Z kolei do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto oraz piankę truskawkową. Opowiada także historię wypiekania chleba sycylijskiego oraz przedstawia przepis na śledzia marynowanego
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Mikołaj Rey gospodarz
Zobacz także
- Kulinarny rejs po Polsce (10/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 stycznia 16:15
- Kulinarny rejs po Polsce (11/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 stycznia 16:50
- Kulinarny rejs po Polsce (12/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 stycznia 17:25
- Kulinarny rejs po Polsce (13/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 lutego 16:15
- Kulinarny rejs po Polsce (15/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 lutego 17:25