Kulinarny rejs po Polsce (10/27)

Kulinarny rejs po Polsce (10/27)

magazyn kulinarny Polska 2017   b.o.
W skrócie:Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Zrobi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne. W Gdyni przyrządza orientalne danie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.

W Beskidzie Niskim Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Z ich mleka robi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne z jaj od kur zielononóżek. W Gdyni przyrządza orientalne danie z kaszy kuskus i merguezu. Podaje także przepis na cukinię z nadzieniem z łososia, słonecznika, cebuli, serka koziego i świeżych ziół oraz sałatę z dodatkiem sera, orzechów i jabłka.

Twórcy (pokaż wszystkich)