Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Żydowska kuchnia Lubelszczyzny (4)

Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Żydowska kuchnia Lubelszczyzny (4)

magazyn kulinarny Polska 2023   b.o.
W skrócie:Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 8 grudnia
za 6 dni
5:50 TVP HD

Opis

Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.

Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka. Cebula, jako kluczowy składnik kuchni żydowskiej, odgrywa istotną rolę w przygotowywanych daniach.

Zobacz także