Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 22 grudnia za 10 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
W tym odcinku przeniesiemy się na Warmię, gdzie inspiracją kulinarną będzie wołowina. Przyjrzymy się bliżej t-bone'om oraz tomahawkom, a także poznamy tradycyjne warmińskie dzyndzałki.
Zobacz także
- Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Kuchnia Polesia (5) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 14 na 15 grudnia 5:50