Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Kuchnia polskich Tatarów (9)
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Podlasie to jeden z mateczników polskich Tatarów. Poznamy ich historię oraz to, czym się żywili. Swoją podróż zakończymy w Korycinie, gdzie poznamy proces powstawania wyjątkowych miejscowych serów. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
Podlasie to jeden z mateczników polskich Tatarów. Poznamy ich historię, sposób w jaki do nas trafili i przede wszystkim, czym się żywili. Swoją podróż zakończymy w Korycinie, gdzie poznamy proces powstawania wyjątkowych miejscowych serów.
Zobacz także
- Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Warmińska wołowina (6) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 5:50
- Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Mazury, czyli ryby i raki (7) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 28 na 29 grudnia 5:50