Kuchnia z Okrasą: Flaki z różnych stron świata

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Flaki są przysmakiem znanym nie tylko w Polsce. U nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Francuzi czy Włosi mają własne przepisy. Karol Okrasa prezentuje przepis autorski.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

W tym odcinku przekonujemy się, że flaki są przysmakiem znanym nie tylko w polskiej kuchni. W naszym kraju najpopularniejszą wersją tej potrawy są flaki po warszawsku. Wiele narodowości europejskich, np. Francuzi czy Niemcy, ma własne odmiany tego sycącego dania. Flaki, czyli trippe a la romana, jedzą również Włosi. W programie Karol Okrasa zaprezentuje autorski przepis na flaki oraz opowie o sposobach ich przyrządzania w różnych regionach świata.

Twórcy (pokaż wszystkich)