Kuchenne rewolucje: Słupia, Hacjenda (1/13)
W skrócie: | Przypomnienie wizyty Magdy Gessler w Hacjendzie w Słupi. Jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów cieszył się powodzeniem. Dobrą passę skończyła budowa autostrady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Magda Gessler wybiera się do restauracji Hacjenda położonej w niewielkiej Słupi pod Bralinem tuż przy dawnej trasie Warszawa - Wrocław. Jej właściciel Mirek, człowiek obyty w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii. Sporo czasu spędził też w Niemczech, aż wreszcie wrócił do Polski, by rozpocząć prowadzenie jednego z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów. Lokal cieszył się dużym powodzeniem. Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została ona jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary i steki z aligatora, wracając ostatecznie do kuchni polskiej. Niestety jego wysiłek wciąż nie daje rezultatów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Magda Gessler gospodarz
Zobacz także
- Kuchenne rewolucje: Człuchów, Kuchnia z Piwnicą (11/13) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 11:20
- Kuchenne rewolucje (12/13) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 12:50
- Kuchenne rewolucje: Chorzów - Bistro ĄĘ (9/14) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 15:30 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje (6/13) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 17:35 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje (7/14) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 20:00
- Kuchenne rewolucje (12-ost.) - program rozrywkowy - dziś, 21 listopada 21:30
- Kuchenne rewolucje: Toruń, Prova Gourmet (12/13) - program rozrywkowy - piątek, 22 listopada 11:20 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje (13) - program rozrywkowy - piątek, 22 listopada 12:55
- Kuchenne rewolucje: Elbląg - Czwórka (10/14) - program rozrywkowy - piątek, 22 listopada 15:30 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje: Bestwinka, Polskie Ranczo (7/13) - program rozrywkowy - piątek, 22 listopada 17:35 i 1 późniejsza emisja