Kuchenne rewolucje: Płońsk, Trops (7/17)

Kuchenne rewolucje: Płońsk, Trops (7/17)

program rozrywkowy Polska 2020   od 12 lat
W skrócie:Uwielbiający sport Radek od 4 lat prowadzi w Płońsku restaurację Trops. Kibice mogą obejrzeć tu mecz oraz dobrze zjeść. Początkowo osiągał znakomite wyniki, ale czasy świetności minęły.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 4 grudnia
za 13 dni
11:20 TVN (z napisami)

Opis

Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.

Radek od czterech lat prowadzi w Płońsku restaurację Trops. Jej nazwa to zapisane od tyłu słowo "sport". Właściciel jest absolwentem AWF-u, byłym koszykarzem i miłośnikiem wszystkich dyscyplin, ale uwielbia też gotować. Z połączenia obu tych pasji powstał własny lokal, w którym kibice mogą obejrzeć mecz oraz dobrze zjeść. By zrealizować plan, Radek kupił opalany drewnem piec. Podaje włoskie dania. Początkowo osiągał znakomite wyniki, ponieważ uruchomienie biznesu zbiegło się w czasie z otwarciem Mistrzostw Europy w piłce nożnej, co zapewniło mu klientów. Niestety, czasy świetności minęły - po zakończeniu rozgrywek gości ubywało. Dziś właściciel musi oszczędzać i gotować sam, a jego zespół jest skromny, młody, pozbawiony przygotowania gastronomicznego. Radek zajmuje się jednak nie tylko kuchnią, zapewnia też zaopatrzenie, pilnuje księgowości oraz dba o marketing. Przepracowany, sfrustrowany, coraz częściej kłóci się z partnerką, Klaudią, która pracuje w Trops jako kelnerka.

Zobacz także