Kuchenne rewolucje (8/15)

Kuchenne rewolucje (8/15)

program rozrywkowy Polska 2016   b.o.
W skrócie:Daniel był menedżerem w kilku warszawskich restauracjach. W rodzinnej Łodzi otworzył Bistro Oliwka. Miała to być restauracja z włoskim menu. Optymizm i wiara w sukces szybko opuściły właściciela.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 11 grudnia
za 12 dni
20:05 Food Network (z napisami)

Opis

Podczas swoich podróży po Polsce Magda Gessler zdążyła poznać setki właścicieli i odwiedzić upadające restauracje, którym pomogła wrócić do czasów świetności. Ekspertka nieraz mierzyła się z trudnymi metamorfozami. W czternastym sezonie programu wyrusza po raz kolejny, by zrewolucjonizować rodzimą gastronomię.

Daniel był menadżerem w kilku warszawskich restauracjach, dlatego - pewny swojego doświadczenia w gastronomii - podjął decyzję o otwarciu własnego lokalu. W rodzinnej Łodzi otworzył Bistro Oliwka - niewielką restaurację na osiedlu domów jednorodzinnych. Z założenia miała to być restauracja z włoskim menu, a gości od progu witał widok Placu Św. Marka w Wenecji. Optymizm i wiara w sukces szybko opuściły właściciela, ponieważ niewielkie wnętrze Oliwki nigdy nie było pełne gości. Próbując zadowolić klientów, Daniel wprowadził do menu typowe dania kuchni polskiej. Niestety zabieg ten okazał się bezowocny. Wkrótce okazało się również, że widmo bankructwa to nie jedyny problem pary. Małżonkowie postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i wezwać na pomoc Magdę Gessler.