Kuchenne rewolucje (2/13)

Kuchenne rewolucje (2/13)

program rozrywkowy Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Na przedmieściach Tarnowskich Gór działa restauracja Gościna Ślonsko, którą Kasia otworzyła razem z mężem Michałem. W menu znajdują się tradycyjne śląskie potrawy. Interes jednak nie jest udany.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 10 stycznia
za 12 dni
13:10 TVN Style (z napisami)

Opis

Magda Gessler od siedmiu lat z sukcesem przeprowadza metamorfozy polskich restauracji. Przemianę przechodzi nie tylko sam lokal, ale też menu i wystrój. Ekspertka tworzy nowe smaki, łączy tradycyjne i lokalne potrawy z nowoczesnością. Widzowie poznają kolejne przepisy oraz kulinarne ciekawostki, które pozwolą im uzyskać lepszy smak dań. Jednak by rewolucja odniosła sukces, zmienić muszą się przede wszystkim właściciele, ich stosunek do pracy, pracowników, biznesu, wreszcie siebie nawzajem. Magda Gessler zetknie się m.in. z problemami w relacjach rodzinnych, kłótniami między właścicielami, nieuczciwymi pracownikami, oszczędzaniem na jakości produktów spożywczych, nieprzemyślanymi decyzjami, zbyt dużymi kredytami, brakiem pomysłu na biznes.

Na przedmieściach śląskiej miejscowości Tarnowskie Góry działa restauracja Gościna Ślonsko, którą Kasia otworzyła razem z mężem Michałem. W menu znajdują się tradycyjne śląskie potrawy. Kasia pracuje w kuchni, ale kiedy trzeba przejmuje też inne obowiązki. Właściwie czuje się nimi przytłoczona i niedoceniana. Jej zdaniem problemem lokalu jest brak komunikacji z szefostwem. Wprawdzie Michał wyznaje zasadę, że brak nagany oznacza pochwałę, ale on również dostrzega potrzebę zmian. Pracownice kłócą się z właścicielami oraz ze sobą nawzajem. Sytuacja w restauracji jest coraz bardziej napięta, więc Kasia i Michał wezwali na pomoc Magdę Gessler.

Zobacz także