Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Służebnice Niepokalanej Maryi Panny z Prałkowiec

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Służebnice Niepokalanej Maryi Panny z Prałkowiec

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi siostry Służebnice Niepokalanej Panny Maryi, które prowadzą Ekumeniczny Dom Pomocy Społecznej w Prałkowcach. Prowadzący przygotowuje przekładaniec z bakaliami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi siostry Służebnice Niepokalanej Panny Maryi, które prowadzą Ekumeniczny Dom Pomocy Społecznej w Prałkowcach. Prowadzący przygotowuje przekładaniec z bakaliami i konfiturą z zielonych pomidorów oraz pesto z ciecierzycy.