Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Paulini z Jasnej Góry

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Paulini z Jasnej Góry

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka przyjeżdża do klasztoru paulinów i Sanktuarium Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze. Zwiedza bastion św. Barbary oraz ogrody jasnogórskie, gdzie przygotowuje gulasz węgierski.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka przyjeżdża do klasztoru paulinów i Sanktuarium Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze. Zwiedza bastion św. Barbary oraz ogrody jasnogórskie, gdzie wraz z o. Waldemarem przygotowuje gulasz węgierski i staropolskie racuchy z jasnogórskim miodem.