Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Wieliczki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Wieliczki

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka wybierze się do klasztoru franciszkanów w Wieliczce, który istnieje od 1623 roku. Prowadzący wraz z bratem Lucjuszem przyrządzi bigos oraz pstrąga w soli z surówką z selera.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem wybierze się do klasztoru franciszkanów w Wieliczce, który istnieje od 1623 roku. Zakonnicy prowadzą parafię oraz liceum męskie z internatem. Na dodatek opiekują się Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej Księżnej Wieliczki. Prowadzący wraz z bratem Lucjuszem ugotuje franciszkański bigos oraz pstrąga w soli z surówką z selera.