Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Wieliczki
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Remigiusz Rączka wybierze się do klasztoru franciszkanów w Wieliczce, który istnieje od 1623 roku. Prowadzący wraz z bratem Lucjuszem przyrządzi bigos oraz pstrąga w soli z surówką z selera. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Remigiusz Rączka tym razem wybierze się do klasztoru franciszkanów w Wieliczce, który istnieje od 1623 roku. Zakonnicy prowadzą parafię oraz liceum męskie z internatem. Na dodatek opiekują się Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej Księżnej Wieliczki. Prowadzący wraz z bratem Lucjuszem ugotuje franciszkański bigos oraz pstrąga w soli z surówką z selera.