Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Kazimierza Dolnego

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Kazimierza Dolnego

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. Z o. Franciszkiem, który przez długie lata mieszkał w Norwegii, kucharz przygotowuje łososia po królewsku, a z gwardianem o. Bernardem - kluski z ziołami oraz zupę eucharystyczną.