Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Kazimierza Dolnego
magazyn kulinarny
W skrócie: | Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. Z o. Franciszkiem, który przez długie lata mieszkał w Norwegii, kucharz przygotowuje łososia po królewsku, a z gwardianem o. Bernardem - kluski z ziołami oraz zupę eucharystyczną.