Jedzenie ma znaczenie (10)

magazyn kulinarny Polska 2024-2025   b.o.
Reżyseria:Iza Kwiecińska, Katarzyna Struś-Zakrzewska
W skrócie:Źródło wiedzy dla wszystkich, którzy chcą kształtować nawyki żywieniowe i dbać o zdrowie. Dzięki niemu widzowie poznają tajniki produkcji żywności oraz dostają wskazówki dotyczące jej przechowywania.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 11 stycznia
za 7 dni
11:10 TVP Nauka (z napisami)
sobota, 11 stycznia
za 7 dni
21:10 TVP Nauka (z napisami)
wtorek, 14 stycznia
za 10 dni
19:30 TVP Nauka (z napisami)

Opis

Program jest znakomitym źródłem wiedzy dla wszystkich, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe i dbać o zdrowie swoje i bliskich. Dzięki niemu widzowie poznają tajniki produkcji żywności oraz dostają cenne wskazówki dotyczące jej właściwego przechowywania. Eksperci analizują przyzwyczajenia Polaków i ich wpływ na zdrowie publiczne. Szczegółowo omawiają zasady prawidłowego żywienia dla różnych grup wiekowych. Pomagają widzom podejmować świadome decyzje zakupowe. Program zawiera praktyczne porady dotyczące wyboru najlepszych składników i metod ich przygotowania, aby zachować maksimum wartości odżywczych.

Zobacz także