Jakubiak lokalnie: Święta
W skrócie: | Tomek zaprezentuje m.in., jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową oraz comber jeleni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.
W specjalnym odcinku bożonarodzeniowym Tomek zaprezentuje m.in. jak przygotować pierożki gyoza ze szczupakiem w aromatycznym bulionie z pieczonych ryb. Następnie przyrządzi świąteczną szynkę wieprzową, pieczoną ze skórą i podaną z konfiturą jabłkowo-żurawinową. Później zdradzi sposób na comber jeleni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- The Office PL 3: Święta (9) - serial komediowy - czwartek, 1 maja 21:35 i 1 późniejsza emisja
- Bobaski i Miś 4: Święta (98) - serial animowany - piątek, 2 maja 6:45