Jakubiak lokalnie 3: Sery pleśniowe (9)
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Na Dolnym Śląsku Tomek poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. Przygotuje m.in. zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą i kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 24 stycznia za 14 dni |
2:10 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ziół, rewelacyjnych miodów pitnych a także potraw, które od stuleci przygotowują, mieszkające w naszym kraju mniejszości narodowe.
Tym razem Tomek odwiedza Malinową Zagrodę na Dolnym Śląsku, gdzie poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. W programie przygotuje zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą, kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura oraz pieczonego camemberta z jabłkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak lokalnie 3 (1) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 stycznia 2:10
- Jakubiak lokalnie 3 (2) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:10
- Jakubiak lokalnie 3 (3) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 16 na 17 stycznia 2:10
- Jakubiak lokalnie 3 (4) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:10
- Jakubiak lokalnie 3 (5) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 stycznia 2:15
- Jakubiak lokalnie 3 (6) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 stycznia 2:15
- Jakubiak lokalnie 3: Jesiotr (7) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:10
- Jakubiak lokalnie 3 (8) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:10