Hit: Kuchnia z Okrasą: Pomysł na cielęcinę (47)
magazyn kulinarny Polska 2004
W skrócie: | Cielęcina jest podawana w polskich domach dość rzadko. Najczęściej jemy wieprzowinę, wołowinę i drób. Karol Okrasa pokazuje dziś, jak przyrządzać potrawy z cielęciny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.
Cielęcina jest podawana w polskich domach dość rzadko, choć to delikatne, pełnowartościowe mięso. Najczęściej jemy wieprzowinę, wołowinę i drób. Karol Okrasa pokazuje dziś, jak przyrządzić doskonałe potrawy z cielęciny. Gościem tego wydania programu jest dziennikarz telewizyjny Tomasz Kammel.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz