Galileo (1006)
W skrócie: | W tym odcinku kucharz podaje gościom roślinną pierś z kaczki. Kolejnym bohaterem jest mistrz serowarstwa. Jego produkty są rozchwytywane przez sklepy z delikatesami i wytworne restauracje. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Gospodarz programu, Paweł Orleański, zaprezentuje nowe reportaże z całego świata, w których innowacyjne, inspirujące, ekstremalne a czasem kuriozalne pomysły i przedsięwzięcia mogą przyprawić o zawrót głowy. Nie zabraknie też zadziwiających faktów i wynalazków.
W tym odcinku kucharz podaje swoim gościom roślinną "pierś z kaczki". Jego zdaniem 8 na 10 osób nie odgadnie, że to wegańska wersja dania. Kolejnym bohaterem jest pewien niezwykły mistrz serowarstwa. Jego produkty są rozchwytywane przez sklepy z delikatesami i wytworne restauracje z całego świata. W programie zostanie również zaprezentowany reportaż dotyczący młodego pokolenia Australijczyków. W czasie jego trwania autorzy przybliżają sylwetki osób dbających o środowisko, narodowe tradycje, a także młodego człowieka, który łapie węże. Podczas audycji, prowadzący wyjaśnią także czym charakteryzuje się zjawisko heterochromii.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Paweł Orleański gospodarz
Zobacz także
- Galileo (11) - program popularnonaukowy - dziś, 28 kwietnia 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (12) - program popularnonaukowy - dziś, 28 kwietnia 20:00 i 2 późniejsze emisje
- Galileo (13) - program popularnonaukowy - wtorek, 29 kwietnia 20:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (14) - program popularnonaukowy - środa, 30 kwietnia 20:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (15) - program popularnonaukowy - czwartek, 1 maja 20:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (16) - program popularnonaukowy - piątek, 2 maja 20:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (938) - program popularnonaukowy - sobota, 3 maja 7:00
- Galileo (939) - program popularnonaukowy - sobota, 3 maja 8:00
- Galileo (1126) - program popularnonaukowy - sobota, 3 maja 9:00
- Galileo (1127) - program popularnonaukowy - sobota, 3 maja 10:00