Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
(Food Factory 2: Getting Saucy)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przebieg produkcji słynnych lizaków Tootsie Pop, słonych precli, tiramisu i słodko-cierpkiego keczupu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 28 lutego za 7 dni |
3:35 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Toast za tost (13) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Grzanki grzechu warte (14) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 20 na 21 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Miks bakaliowy (26) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Słono i słodko (1) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Odyseja smaku (8) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 6:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Fantastyczne smaki (11) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 12:00
- Fabryki smaku: Pikle kontra słodycze (12) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 12:30
- Fabryki smaku: Zakręcone smaki (13) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Malinowy raj (14) - serial dokumentalny - sobota, 22 lutego 13:30