Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
(Food Factory 2: Getting Saucy)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przebieg produkcji słynnych lizaków Tootsie Pop, słonych precli, tiramisu i słodko-cierpkiego keczupu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 5 grudnia za 14 dni |
4:00 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Jak rybka w maśle (16) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Burger idealny (17) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Japońskie smaczki (18) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Co za kęs! (19) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Podwójne uderzenie czekolady (21) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 26 na 27 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 26 na 27 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Powrót do dawnych lat (24) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 27 na 28 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 27 na 28 listopada 4:30