Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
(Food Factory 2: Getting Saucy)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przebieg produkcji słynnych lizaków Tootsie Pop, słonych precli, tiramisu i słodko-cierpkiego keczupu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 1 stycznia za 10 dni |
11:30 | Nat Geo People |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Pomidorowa pasja (24) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Szarlotki i babeczki (25) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: Pikantna przyjemność (26) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 grudnia 12:00
- Fabryki smaku: Totalnie tropikalnie (8) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Król Kartofel I (9) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Łosoś... nie w sosie (10) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 24 na 25 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Morze cukru (11) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 24 na 25 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Kosmiczne lizaki (12) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Raj babeczek (15) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Podniebne dania (16) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 26 na 27 grudnia 4:00