Fabryki smaku USA: Wszystko o serze (14)
(Food Factory USA 2: Cheesiest Episode Ever)
W skrócie: | Przyjrzyjmy się, jak przebiega produkcja kilku przysmaków z serem, takich jak krakersy z cheddarem, chrupiące paluszki z mozzarellą i pizza Papa John's. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Przed nami najbardziej serowy odcinek w historii programu. Zobaczymy w nim, jak według wielowiekowej receptury wytwarzanych jest trzysta krążków koziego sera dziennie. Będziemy mieli też okazję podziwiać gigantyczną maskotkę królika, która znajduje się w fabryce w Missouri, produkującej krakersy serowe w kształcie króliczków w liczbie 1,4 miliona sztuk na godzinę. Przyjrzymy się również maszynie, która wytwarza 44 tysiące chrupek serowych na minutę. Odwiedzimy też zakłady, w których produkowane są paluchy z mozzarellą i pizze Pappa John's.