Fabryki smaku: USA: Śladem herbacianych liści (24)
(Food Factory USA 2)
W skrócie: | Wizyta na plantacji herbaty. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, dwukrotnie trafił w kosmos. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 24 stycznia pojutrze |
11:00 | Nat Geo People |
sobota, 25 stycznia za 3 dni |
13:30 | Nat Geo People |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
W dzisiejszym programie odwiedzamy plantację herbaty w pobliżu Charlestonu. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, ten słodko-pikantny dip już dwukrotnie trafił w kosmos. Na koniec będziemy mieli okazję zobaczyć, jak wyglądają zakłady, w których powstaje 100 tysięcy kanapek lodowych dziennie. Ten mrożony deser jest popularny w San Francisco od 1928 roku.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Paprykowe morze (16) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Guma do żucia, chrzan i babeczki (17) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pączki i bułeczki (19) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 4:00
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Ser i lody sernikowe (20) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pyszności z Wisconsin (21) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:30 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Papryczki i pralinki (22) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Figa z masłem (23) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 12:30 i 2 późniejsze emisje