Fabryki smaku: USA: Ser i lody sernikowe (20)
(Food Factory USA 2: Blondies & Cheddar Cheese)
W skrócie: | Widzowie przekonają się, jak przygotowywany jest deser serwowany w najstarszej amerykańskiej sieci fast foodów - serniczek na patyku. Każdy z nich jest ręcznie zanurzany w czekoladzie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 18 stycznia dziś |
13:30 | Nat Geo People |
czwartek, 23 stycznia za 5 dni |
11:00 | Nat Geo People |
piątek, 31 stycznia za 13 dni |
4:00 | National Geographic |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku przekonamy się, jak przygotowywany jest słynny deser serwowany w najstarszej amerykańskiej sieci fast foodów - serniczek na patyku. Każdy z nich jest ręcznie zanurzany w czekoladzie. Następnie odwiedzimy fabrykę w Wisconsin, gdzie olbrzymie ilości mleka przerabiane są w gigantyczny krąg cheddara, ważący ponad dwie tony. Zajrzymy też do piekarni, w której wypieka się ponad 13 tysięcy kilogramów pysznych ciastek zwanych blondie.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Kanapki i wino (1) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 4:00
- Fabryki smaku: USA: Kalifornijskie tamale (2) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Guma do żucia, chrzan i babeczki (17) - serial dokumentalny - dziś, 18 stycznia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18) - serial dokumentalny - dziś, 18 stycznia 12:30 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Pączki i bułeczki (19) - serial dokumentalny - dziś, 18 stycznia 13:00 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - poniedziałek, 20 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - poniedziałek, 20 stycznia 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9) - serial dokumentalny - poniedziałek, 20 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Whisky i cola (10) - serial dokumentalny - poniedziałek, 20 stycznia 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Cytryny i kosmiczne jedzenie (3) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 20 na 21 stycznia 4:00