Fabryki smaku: USA: Pieczeń drobiowa i musztarda (17)
(Food Factory USA: Turducken & Mustard)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 25 listopada za 11 dni |
12:00 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 6:00
- Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 6:30
- Fabryki smaku: USA: Słodkie przyjemności i mięsne uciechy (1) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 13:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Czekoladowa klasyka (2) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 13:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pociąg do sera (3) - serial dokumentalny - środa, 20 listopada 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Orzechowa frajda (4) - serial dokumentalny - środa, 20 listopada 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Kruche pyszności (5) - serial dokumentalny - środa, 20 listopada 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Chipsy i lizaki (6) - serial dokumentalny - czwartek, 21 listopada 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Miniburgery, salsa i czekolada (7) - serial dokumentalny - czwartek, 21 listopada 11:30
- Fabryki smaku: USA: Piwo, lody i wypieki (9) - serial dokumentalny - czwartek, 21 listopada 12:00