Fabryki smaku: USA: Pieczeń drobiowa i musztarda (17)
(Food Factory USA: Turducken & Mustard)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 27 grudnia dziś |
12:00 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Kosmiczne menu (18) - serial dokumentalny - dziś, 27 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: USA: Pyszności z Wisconsin (21) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 6:00
- Fabryki smaku: USA: Papryczki i pralinki (22) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 6:30
- Fabryki smaku: USA: Bekonowe napoje (4) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:00
- Fabryki smaku: USA: Lody i ciastka (5) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: USA: Teksańskie specjały (6) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 13:00
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 13:30
- Fabryki smaku: USA: Słone, słodkie, pyszne (19) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: USA: Jak u babci (20) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: USA: Słodkie przyjemności i mięsne uciechy (1) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 3 na 4 stycznia 4:30