Fabryki smaku: USA: Pieczeń drobiowa i musztarda (17)
(Food Factory USA: Turducken & Mustard)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 12 marca pojutrze |
4:00 | National Geographic |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Wiśnie i muffiny (14) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Steki i ryż (15) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 10 na 11 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Frytki i mrożona pizza (16) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 11 na 12 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Kosmiczne menu (18) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Słone, słodkie, pyszne (19) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Jak u babci (20) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Kanapki i wino (1) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Kalifornijskie tamale (2) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 3:40
- Fabryki smaku: USA: Cytryny i kosmiczne jedzenie (3) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Bekonowe napoje (4) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 17 na 18 marca 3:35