Fabryki smaku: USA: Pieczeń drobiowa i musztarda (17)
(Food Factory USA: Turducken & Mustard)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 25 listopada za 4 dni |
12:00 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Bourbon i burrito (10) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Ramen i chałka (11) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Fasolka, makaron i herbata (12) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 11:30
- Fabryki smaku: USA: Mieszanka pyszności (13) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 12:00
- Fabryki smaku: USA: Wiśnie i muffiny (14) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 12:30
- Fabryki smaku: USA: Whisky i cola (10) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Kawa i zupa z małży (11) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 6:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pociąg do sera (3) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 12:00
- Fabryki smaku: USA: Orzechowa frajda (4) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 12:30
- Fabryki smaku: USA: Kruche pyszności (5) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 13:00