Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18)
(Food Factory USA 2)
W skrócie: | Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 26 marca za 12 dni |
4:00 | National Geographic |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Tym razem twórcy serii wyruszają w podróż po Pensylwanii, odkrywając najlepsze smakołyki produkowane w tym stanie. Odwiedzają fabrykę pysznego sosu jabłkowego, w której powstaje milion porcji tego przetworu rocznie. Zaglądają również do najstarszej w Ameryce rodzinnej firmy wytwarzającej słodycze, by poznać tajemnicę kremowej konsystencji wyśmienitych krówek. Prezentują także kolejne etapy masowej produkcji chrupiących krążków cebulowych.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Jak u babci (20) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Kanapki i wino (1) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Kalifornijskie tamale (2) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 3:40
- Fabryki smaku: USA: Cytryny i kosmiczne jedzenie (3) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Bekonowe napoje (4) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 17 na 18 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Lody i ciastka (5) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 17 na 18 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Teksańskie specjały (6) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 18 na 19 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 18 na 19 marca 4:00
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 19 na 20 marca 3:35
- Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 19 na 20 marca 4:00