Fabryki smaku: USA: Kruche pyszności (5)
(Food Factory USA: Cannoli & Cheese Balls)
serial dokumentalny USA 2014
W skrócie: | Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też włoskie przysmaki, których powstaje 100 tysięcy dziennie. Przyjrzą się też sosowi barbecue. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 20 listopada za 13 dni |
12:30 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kruchych kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też słynne włoskie przysmaki, których powstaje 100 tysięcy dziennie. Przyjrzą się również sosowi barbecue, którego wyjątkowym składnikiem jest piwo.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Teksańskie specjały (6) - serial dokumentalny - sobota, 9 listopada 6:00
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - sobota, 9 listopada 6:30
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 6:00
- Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 6:30
- Fabryki smaku: USA: Słodkie przyjemności i mięsne uciechy (1) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 13:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Czekoladowa klasyka (2) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 13:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pociąg do sera (3) - serial dokumentalny - środa, 20 listopada 11:30
- Fabryki smaku: USA: Orzechowa frajda (4) - serial dokumentalny - środa, 20 listopada 12:00