Fabryki smaku: USA: Jak u babci (20)
(Food Factory USA: Chocolate Pretzels & Jam)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 26 listopada za 5 dni |
11:30 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Kulisy produkcji dżemu winogronowego. Przysmak ten wytwarzany jest na masową skalę. Ponadto widzowie dowiedzą się, jak powstają precelki w czekoladzie oraz pyszne domowe pierogi.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Chipsy i lizaki (6) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Miniburgery, salsa i czekolada (7) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Piwo, lody i wypieki (9) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Bourbon i burrito (10) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Ramen i chałka (11) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Fasolka, makaron i herbata (12) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 11:30
- Fabryki smaku: USA: Mieszanka pyszności (13) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 12:00
- Fabryki smaku: USA: Wiśnie i muffiny (14) - serial dokumentalny - piątek, 22 listopada 12:30
- Fabryki smaku: USA: Whisky i cola (10) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Kawa i zupa z małży (11) - serial dokumentalny - sobota, 23 listopada 6:30 i 1 późniejsza emisja