Fabryki smaku: USA: Jak u babci (20)
(Food Factory USA: Chocolate Pretzels & Jam)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 31 stycznia dziś |
11:30 | Nat Geo People |
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Kulisy produkcji dżemu winogronowego. Przysmak ten wytwarzany jest na masową skalę. Ponadto widzowie dowiedzą się, jak powstają precelki w czekoladzie oraz pyszne domowe pierogi.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Ser i lody sernikowe (20) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 30 na 31 stycznia 4:00
- Fabryki smaku: USA: Pyszności z Wisconsin (21) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 30 na 31 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Słone, słodkie, pyszne (19) - serial dokumentalny - dziś, 31 stycznia 11:00
- Fabryki smaku: USA: Papryczki i pralinki (22) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 31 stycznia na 1 lutego 4:00
- Fabryki smaku: USA: Figa z masłem (23) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 31 stycznia na 1 lutego 4:30
- Fabryki smaku: USA: Oliwki, lody i ciasteczka (25) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 12:00
- Fabryki smaku: USA: Meksykańskie frytki, toffi i absynt (26) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 12:30
- Fabryki smaku: USA: Kanapki i wino (1) - serial dokumentalny - wtorek, 11 lutego 11:00
- Fabryki smaku: USA: Kalifornijskie tamale (2) - serial dokumentalny - wtorek, 11 lutego 11:30
- Fabryki smaku: USA: Cytryny i kosmiczne jedzenie (3) - serial dokumentalny - wtorek, 11 lutego 12:00