Fabryki smaku: USA: Figa z masłem (23)
(Food Factory USA 2)
W skrócie: | Wizyta w piekarni w Kalifornii, gdzie powstają 24-metrowe figowe bułki. Następnie kamery podglądają proces powstawania masła z ekologicznej śmietany. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 23 stycznia jutro |
12:30 | Nat Geo People |
sobota, 25 stycznia za 3 dni |
13:00 | Nat Geo People |
sobota, 1 lutego za 10 dni |
4:30 | National Geographic |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Dzisiejszy odcinek jest poświęcony certyfikowanej żywności organicznej. W programie wizyta w kalifornijskiej piekarni, w której wypiekane są rekordowo długie drożdżowe bułeczki z nadzieniem figowym. Zobaczymy także, jak w zakładach mleczarskich w Wisconsin ze świeżej ekologicznej śmietany wytwarzane jest jasnożółte masło. Na koniec zajrzymy do fabryki cukierków w New Jersey, w której z pomocą nowoczesnych maszyn produkowane są słodycze o smaku granatu.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Paprykowe morze (16) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Guma do żucia, chrzan i babeczki (17) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pączki i bułeczki (19) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 4:00
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Ser i lody sernikowe (20) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pyszności z Wisconsin (21) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:30 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Papryczki i pralinki (22) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 23 na 24 stycznia 4:00