Fabryki smaku: USA: Burgery, krakersy i mandarynki (7)
(Food Factory USA 2)
W skrócie: | Odwiedzamy fabrykę w Ohio, w której góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 23 stycznia jutro |
4:00 | National Geographic |
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Odwiedzamy ogromną fabrykę w Ohio, w której każdego roku góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych kwadratowych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle. Zaglądamy również do kalifornijskich zakładów, w których nowoczesne maszyny obrabiają 1,7 miliona mandarynek na godzinę. Zobaczymy też, jak funkcjonuje duża piekarnia, z której codziennie wyjeżdża 750 tysięcy krakersów w kształcie serc.
Zobacz także
- Fabryki smaku: USA: Lody i ciastka (5) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 4:00
- Fabryki smaku: USA: Teksańskie specjały (6) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Paprykowe morze (16) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Guma do żucia, chrzan i babeczki (17) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pączki i bułeczki (19) - serial dokumentalny - dziś, 22 stycznia 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 4:30
- Fabryki smaku: USA: Ser i lody sernikowe (20) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: USA: Pyszności z Wisconsin (21) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 11:30 i 2 późniejsze emisje
- Fabryki smaku: USA: Papryczki i pralinki (22) - serial dokumentalny - czwartek, 23 stycznia 12:00 i 2 późniejsze emisje