Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2: Where You Bean?)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 17 grudnia za 13 dni |
4:00 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
- Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Podwójny smak (9) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 4 na 5 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - czwartek, 5 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3) - serial dokumentalny - czwartek, 5 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: Owocowa fala (4) - serial dokumentalny - czwartek, 5 grudnia 12:00
- Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5) - serial dokumentalny - czwartek, 5 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: Słodkie słówka (10) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 5 na 6 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Kolorowa słodycz (11) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 5 na 6 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6) - serial dokumentalny - piątek, 6 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7) - serial dokumentalny - piątek, 6 grudnia 11:30