Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2: Where You Bean?)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 7 stycznia jutro |
11:30 | Nat Geo People |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Smak chleba (19) - serial dokumentalny - dziś, 6 stycznia 11:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20) - serial dokumentalny - dziś, 6 stycznia 11:30
- Fabryki smaku: Baza dla bezy (21) - serial dokumentalny - dziś, 6 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Jak mus to hummus (22) - serial dokumentalny - dziś, 6 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Baba ghannoush - na już! (23) - serial dokumentalny - wtorek, 7 stycznia 11:00
- Fabryki smaku: Domek Świętego Mikołaja (25) - serial dokumentalny - wtorek, 7 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Świąteczne menu (26) - serial dokumentalny - wtorek, 7 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - środa, 8 stycznia 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - środa, 8 stycznia 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3) - serial dokumentalny - środa, 8 stycznia 12:00