Fabryki smaku: Musztarda po obiedzie (6)
(Food Factory 2: Cut the Mustard)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Kamera podgląda, w jaki sposób przebiega produkcja ciągnących się cukierków czekoladowych, zdrowych batoników orzechowych i pomarańczowych cukierków z nadzieniem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 4 grudnia za 14 dni |
4:00 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Malinowy raj (14) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Zakręcone frytki (15) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 20 na 21 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Jak rybka w maśle (16) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Burger idealny (17) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Japońskie smaczki (18) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Co za kęs! (19) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Podwójne uderzenie czekolady (21) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 26 na 27 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 26 na 27 listopada 4:30