Fabryki smaku: Jak rybka w maśle (16)
(Food Factory 3: Plenty of Fish)
W skrócie: | Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku wizyta w zakładzie, w którym przygotowane są popularne paluszki rybne. Są one obsypywane panierką i smażone na złoty kolor w ciągu zaledwie 20 sekund. Zobaczymy też, jak powstaje karmelowy popcorn. Zanim bataty staną się pysznymi falistymi frytkami, muszą zostać umyte, obrane, odpowiednio pokrojone i wysuszone. Przekonamy się również, jaką drogę muszą przebyć kawałki ciasta przed zanurzeniem w czekoladzie mlecznej.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:00
- Fabryki smaku: Owocowa fala (4) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:30
- Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Złote sztabki (2) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:30
- Fabryki smaku: Wstrząśnięte, niezmieszane (3) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:00
- Fabryki smaku: Wirujące brokuły (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:30