Fabryki smaku: Indyjska przekąska (17)

(Food Factory 2: The Name's Boondi)

serial dokumentalny Kanada 2013   od 12 lat
W skrócie:Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu odkrywają kulisy powstawania popularnych przekąsek. Dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 11 grudnia
za 14 dni
4:30 National Geographic

Opis

Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.

W tym odcinku

Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu zabierają widzów na fascynującą wyprawę, odkrywającą kulisy powstawania popularnych dań i przekąsek. Tym razem dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka, poznamy też kolejne etapy produkcji hinduskiej przekąski z ciecierzycy oraz klasycznego greckiego dania ze szpinakiem.

Zobacz także