Fabryki smaku: Fantastyczne smaki (11)
(Food Factory 3: Fantastic Flavours)
W skrócie: | Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
Tym razem zobaczymy, jak powstają najbardziej wykrzywiające usta spośród kanadyjskich cukierków. Ekstremalnie kwaśne draże zawierają maksymalną dopuszczalną przez prawo ilość kwasu jabłkowego. Poznamy również kulisy produkcji roślinnego substytutu mięsa, po który chętnie sięgają wegetarianie, oraz przysmaku mięsożerców - boczku w czekoladzie z syropem klonowym. Twórcy serii pokazują też gigantyczne zbiorniki, w których zakwaszana jest kapusta.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:00
- Fabryki smaku: Owocowa fala (4) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:30
- Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Złote sztabki (2) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:30
- Fabryki smaku: Wstrząśnięte, niezmieszane (3) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:00
- Fabryki smaku: Wirujące brokuły (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:30