Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20)
(Food Factory 3: Rock Around the Choc)
W skrócie: | Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku dowiemy się, jak wygląda proces produkcji popularnych w Kanadzie cukierków ChocoRock. Każdego roku do sprzedaży trafia milion kilogramów tych łakoci. Zobaczymy także, czemu swoją chrupkość zawdzięczają nugaty preclowe. Przekonamy się też, jak wiele pracy trzeba, aby uzyskać idealną prażoną cebulkę. Dowiemy się również, jak powstają napoje Brio Italian i jaką rolę w tworzeniu ich charakterystycznego smaku odgrywa pomarańcza chinotto.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:00
- Fabryki smaku: Owocowa fala (4) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:30
- Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Złote sztabki (2) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:30
- Fabryki smaku: Wstrząśnięte, niezmieszane (3) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:00
- Fabryki smaku: Wirujące brokuły (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:30