Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 30 listopada za 13 dni |
4:30 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Święto Dziękczynienia (7) - serial dokumentalny - noc sob./niedz., 16 na 17 listopada 3:25
- Fabryki smaku: Skok w sok (20) - serial dokumentalny - poniedziałek, 18 listopada 11:00
- Fabryki smaku: Orzech do zgryzienia (21) - serial dokumentalny - poniedziałek, 18 listopada 11:30
- Fabryki smaku: Skuś się na miso (22) - serial dokumentalny - poniedziałek, 18 listopada 12:00
- Fabryki smaku: Marynaty i inne sztuczki (23) - serial dokumentalny - poniedziałek, 18 listopada 12:30
- Fabryki smaku: Słona słodycz (10) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 18 na 19 listopada 4:00
- Fabryki smaku: Fantastyczne smaki (11) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 18 na 19 listopada 4:30
- Fabryki smaku: Pomidorowa pasja (24) - serial dokumentalny - wtorek, 19 listopada 11:00
- Fabryki smaku: Szarlotki i babeczki (25) - serial dokumentalny - wtorek, 19 listopada 11:30
- Fabryki smaku: Pikantna przyjemność (26) - serial dokumentalny - wtorek, 19 listopada 12:00