Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 25 lutego za 14 dni |
4:05 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Łosoś... nie w sosie (10) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 11 na 12 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Morze cukru (11) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 11 na 12 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Kosmiczne lizaki (12) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Raj babeczek (15) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Podniebne dania (16) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Tona pstrąga (17) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 13 na 14 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Owsiane śledztwo (18) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Jak u mamy (19) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 14 na 15 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - sobota, 15 lutego 6:00
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - sobota, 15 lutego 6:30