Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)

(Food Factory 2: Spring in Georgia)

serial dokumentalny Kanada 2013   od 12 lat
W skrócie:Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 30 listopada
za 13 dni
4:30 National Geographic

Opis

Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.

W tym odcinku

W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.