Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 31 grudnia za 13 dni |
11:00 | Nat Geo People |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Naindyczone tofu (15) - serial dokumentalny - dziś, 18 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: Czekoladowy prysznic (2) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 18 na 19 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Z drogi, pierogi! (3) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 18 na 19 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Śniadaniowa uczta (16) - serial dokumentalny - czwartek, 19 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Impreza z pieprzykiem (17) - serial dokumentalny - czwartek, 19 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: Gotowi na galaretkę (18) - serial dokumentalny - czwartek, 19 grudnia 12:00
- Fabryki smaku: Argentyńska miłość (19) - serial dokumentalny - czwartek, 19 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: Para buch! (4) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 19 na 20 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Kultowa zupa (5) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 19 na 20 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Skok w sok (20) - serial dokumentalny - piątek, 20 grudnia 11:00