Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
(Food Factory 3: Ice Cup of Tea)
W skrócie: | Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 25 stycznia za 3 dni |
6:00 | Nat Geo People |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku zobaczymy m.in. maszynę specjalnie zaprojektowaną do produkcji popularnych lodów o nazwie Cherry Garcia. Odwiedzimy również przedsiębiorstwo wytwarzające pół miliarda torebek herbaty rocznie. Proces produkcji kontroluje komputer, który dba o idealny skład mieszanki earl grey. Ponadto przyjrzymy się wytwarzaniu tapenady, czyli pasty z oliwek i kaparów. W programie także maszyna, produkująca 500 lizaków na minutę.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Owocowa fala (4) - serial dokumentalny - sobota, 25 stycznia 6:30
- Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:00
- Fabryki smaku: Złote sztabki (2) - serial dokumentalny - piątek, 31 stycznia 12:30
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 6:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2) - serial dokumentalny - sobota, 1 lutego 13:30
- Fabryki smaku: Wstrząśnięte, niezmieszane (3) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:00
- Fabryki smaku: Wirujące brokuły (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 11:30
- Fabryki smaku: Cynamonowy raj (5) - serial dokumentalny - poniedziałek, 3 lutego 12:00