Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
(Food Factory 3: Ice Cup of Tea)
W skrócie: | Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku zobaczymy m.in. maszynę specjalnie zaprojektowaną do produkcji popularnych lodów o nazwie Cherry Garcia. Odwiedzimy również przedsiębiorstwo wytwarzające pół miliarda torebek herbaty rocznie. Proces produkcji kontroluje komputer, który dba o idealny skład mieszanki earl grey. Ponadto przyjrzymy się wytwarzaniu tapenady, czyli pasty z oliwek i kaparów. W programie także maszyna, produkująca 500 lizaków na minutę.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Fantastyczne smaki (11) - serial dokumentalny - dziś, 22 lutego 12:00
- Fabryki smaku: Pikle kontra słodycze (12) - serial dokumentalny - dziś, 22 lutego 12:30
- Fabryki smaku: Zakręcone smaki (13) - serial dokumentalny - dziś, 22 lutego 13:00
- Fabryki smaku: Malinowy raj (14) - serial dokumentalny - dziś, 22 lutego 13:30
- Fabryki smaku: Ciasteczka z wróżbą (2) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 3:35
- Fabryki smaku: Plan "Naan" (5) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 25 na 26 lutego 4:05
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - środa, 26 lutego 11:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - środa, 26 lutego 11:30