Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2: Put The Kettle On)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 13 grudnia jutro |
4:30 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Jak się smaży bez patelni? (18) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 11 na 12 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Smak chleba (19) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 11 na 12 grudnia 4:30
- Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22) - serial dokumentalny - dziś, 12 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23) - serial dokumentalny - dziś, 12 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: Powrót do dawnych lat (24) - serial dokumentalny - dziś, 12 grudnia 12:00
- Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25) - serial dokumentalny - dziś, 12 grudnia 12:30
- Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 12 na 13 grudnia 4:00
- Fabryki smaku: Królowa makaronów (26) - serial dokumentalny - piątek, 13 grudnia 11:00
- Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1) - serial dokumentalny - piątek, 13 grudnia 11:30
- Fabryki smaku: Złote sztabki (2) - serial dokumentalny - piątek, 13 grudnia 12:00