Co nas truje (1/12)
W skrócie: | Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 23 lutego za 12 dni |
9:50 | Food Network (z napisami) |
Opis
W drugiej edycji programu Katarzyna Bosacka zdradza, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych. Wyjaśnia, które produkty mogą przyczyniać się do rozwoju chorób w naszym organizmie i pogorszenia samopoczucia. Prowadząca daje liczne wskazówki, jak wyeliminować szkodliwe składniki z diety i jak je zastąpić, by podwyższyć jakość posiłków. Zagląda do polskich rodzin, by zbadać i ulepszyć ich jadłospis, przeprowadza sondy uliczne, a także konsultuje się z ekspertami - lekarzami i technologami żywienia.
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin, obalając tym samym mit o tym, że mięso jest zdrowe. W naszym kraju cieszy się ono dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii zagrażających naszemu zdrowiu. Nazwy niektórych z nich już słyszeliśmy - to salmonella, pałeczki paradu i listeria. Placówki gastronomiczne pozostawiają wiele do życzenia. Producenci mięs mają niezliczone pomysły na sprzedaż nieświeżych produktów. Prowadząca zdradzi, co tak naprawdę zawierają w sobie jedne z najbardziej lubianych przez Polaków wyrobów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Co nas truje (11/12) - program rozrywkowy - niedziela, 16 lutego 9:50
- Co nas truje (12) - program rozrywkowy - niedziela, 16 lutego 10:35
- Co nas truje (2/12) - program rozrywkowy - niedziela, 23 lutego 10:35