Antypody smaków: Miasto pereł (4)
(Sara's Australia Unveiled: Broome - The Pearl of Western Australia)
W skrócie: | Sarah przylatuje do Australii Zachodniej. Przyjmuje zaproszenie na ucztę u szefa kuchni Nicka Wendlanda. Menu na przyjęciu staje się dla niej inspiracją do przyrządzenia własnego dania z ostryg. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 16 lutego za 12 dni |
18:00 | Nat Geo People |
poniedziałek, 17 lutego za 13 dni |
2:00 | Nat Geo People |
Opis
Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.
Sarah przylatuje do Broome w Australii Zachodniej. Miasto jest znane od lat pięćdziesiątych z hodowli pereł. Sara przymierza wspaniały naszyjnik na jednej z farm; później przyjmuje zaproszenie na australijsko-azjatycką ucztę u szefa kuchni Nicka Wendlanda. Menu na przyjęciu staje się dla niej inspiracją do przyrządzenia własnego dania z ostryg.
Zobacz także
- Antypody smaków: Wizyta w Darwin (2) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 lutego 18:00 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Dwa oblicza Outbacku (3) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 lutego 18:30 i 1 późniejsza emisja
- Antypody smaków: Dusza miasta (6) - magazyn kulinarny - niedziela, 16 lutego 18:30 i 1 późniejsza emisja